Ένα υπέροχο βιβλίο των εκδόσεων Ιβίσκος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Άνθρωποι και ιστορίες”. Γραμμένο απλά και κατανοητά σαν μυθιστόρημα σε μαγεύει με την απλότητά του. Ο ήρως του βιβλίου, ο Δημήτρης, συνομιλεί με μια μαγική κούκλα που του δίνει απαντήσεις για τα μυστήρια του ανθρώπινου εγκέφαλου και της ζωής. Μήπως τελικά οι δράκοι που μας κυνηγούν αν τους κοιτάξουμε κατάματα μικρύνουν; Μήπως δεν είναι τόσο φοβερό το άγχος; Και η ευτυχία δεν είναι μια δύσκολη μαθηματική εξίσωση αλλά μια απλή, απλούστατη αλλαγή του τρόπου που βλέπεις τα πράγματα; Ο Δημήτρης Φλαμούρης μας δίνει μια ωραία συνέντευξη και μας καθησυχάζει. Δεν είναι τόσο φοβερά όλα αυτά που σε αγχώνουν, αγκάλιασέ τα. Ακούστε την εκπομπή, γιατί τελικά η ενθάρρυνση είναι αυτό που χρειάζεται ο σημερινός άνθρωπος.

Το Παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής. Εκδόσεις Ιβίσκος

Γιατί δεν απολαμβάνεις τη ζωή όσο θα ήθελες; Ίσως η απάντηση να μην είναι αυτή που νομίζεις. Δεν φταις εσύ. Ίσως όμως ευθύνονται όσα ακούς πως πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις τη ζωή.

Ο ήρωας της ιστορίας έχει την τύχη να συναντήσει μια μαγική οδηγό που του δείχνει ένα εναλλακτικό μονοπάτι.

Σε αυτό το πρωτοπόρο και αντισυμβατικό βιβλίο, ο Δημήτρης Φλαμούρης PhD καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους του χώρου της αυτοβελτίωσης. Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, της νέας επιστήμης του άγχους και της επιστήμης της κινητοποίησης, με την Ψυχολογία, την Υπαρξιακή Φιλοσοφία αλλά και την Αρχαία Σοφία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα διαβάσεις:

– Πώς μπορείς να ζήσεις πιο ευτυχισμένα ακόμα και χωρίς να έχεις στόχους ή όνειρα.

– Πώς μπορείς να βρεις τι θέλεις στη ζωή σου (και ότι είναι φυσιολογικό να μην το ξέρεις ακόμα).

– Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και να το κάνεις σύμμαχο (όσο και αν αγχώνεσαι). Στην πράξη.

– Πώς να λύσεις τον γρίφο της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στην πράξη.

– Πώς να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Στην πράξη.

– Πώς να κατανοήσεις και να τιθασεύσεις το μυαλό σου.

– Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους. Στην πράξη.

– Πώς να βρεις τη δύναμη της θέλησης για να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις να κάνεις αλλά δυσκολεύεσαι και πώς να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς. Στην πράξη.

– ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Γραμμένο με το γνωστό πρακτικό και ιδιαίτερα προσιτό ύφος του συγγραφέα, το βιβλίο υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε μέρη του εαυτού σου που δε θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπήρχαν. Σε ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής.

Είσαι έτοιμος για μια ζωή με νόημα; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

“Ξεκάθαρο, εύπεπτο, γεμάτο αλήθειες που εύκολα εφαρμόζεις. Το βιβλίο παίρνει τους μύθους της αυτοβελτίωσης και τους μετατρέπει σε πρόοδο και βελτίωση της ζωής” (Κατερίνα Τσεμπερλίδου)