Το νέο μας ραδιόφωνο ξεκίνησε στις 6 Φλεβάρη του 2023. Κάθε Δευτέρα στις 9μμ Μύθοι και πολιτισμοί, αφηγήσεις για ενήλικες.

H Ομάδα των Humanlinks

Οι “Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι” είναι μια Μη Κερδοσκοπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, πιστοποιημένη από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο της ψυχικής υγείας, αναπτύσσοντας προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης της κοινότητας πάνω σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας, σχολικής κοινότητας και εκπαίδευσης, φροντίδας του ατομικού και γενικού περιβάλλοντος και τέλος τέχνης και έκφρασης.

Δημιουργήθηκε το 2018 από μια ομάδα ανθρώπων, διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και επιμορφωτικά σε διαφορετικούς τομείς (υγεία, εκπαίδευση, περιβάλλον, κοινωνιολογία, τέχνη κα) που οραματίζεται και επιθυμεί μέσα από τα προγράμματά της να φέρει ένα νέο και ειλικρινή λόγο, πάνω σε σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα και να τα επικοινωνήσει με την ευρύτερη κοινότητα.

Η αρχική ιδέα των Humanlinks αναδύθηκε από άτομα τα οποία δοκιμάστηκαν σε διάφορα επίπεδα πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας και μέσα από την εμπειρία της προσωπικής τους μεταμόρφωσης απέκτησαν την συνείδηση και την γνώση στο ποιες είναι πλέον οι προτεραιότητες των ανθρώπων, αυτές τις δύσκολες και μεταβαλλόμενες εποχές που διανύουμε. Τα θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και ο τρόπος προσέγγισης των Humanlinks στηρίζονται στην έννοια της αυτοβοήθειας και την αλληλοϋποστήριξη των μελών, στην μη κατευθυντικότητα της επιθυμίας όσων συμμετέχουν, στην μη βίαιη επικοινωνία καθώς και στις αρχές και ανθρώπινες αξίες οι οποίες θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας και ενδυνάμωσης.

Η οργάνωσή μας λειτουργεί τομεοποιημένα και τα προγράμματά μας αναπτύσσονται αρχικά στην περιοχή της Ακρόπολης – Μακρυγιάννη, το Κουκάκι, την Πλάκα και το Θησείο. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μέσα από την οικειοποίηση των προγραμμάτων από τους κατοίκους, η κινητοποίηση τους και η ουσιαστική συμμετοχή τους σε αυτά, δημιουργώντας μια ανάλογη κοινοτική ατμόσφαιρα.

Στο πλαίσιο αυτό επιπλέον δημιουργούνται στενοί σύνδεσμοι και συνεργασίες ανάμεσα σε φορείς της περιοχής και της πολιτείας, όπως ο Δήμος Αθηναίων, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Πολιτιστικά Κέντρα, Ινστιτούτα, η Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών, το Μουσείο Ακροπόλεως, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), κ.α.

Από το 2018 διοργανώνει ημερίδες και ανοιχτές εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους καθώς και ετήσια μηνιαία φεστιβάλ πάνω στα θέματα που πραγματεύεται. Συμπεριλαμβάνονται τομείς οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά, ενισχυτικά και υποστηρικτικά, όπως ανθρώπινες σχέσεις, ενδοσχολικές σχέσεις, σύγχρονες μορφές οικογενειών, αναπηρία στην πόλη, ευ ζην και διατροφή, τρίτη ηλικία, θέματα περιβάλλοντος, ενσυνειδητότητα, επιστημονικά και άλλα θέματα.

Τα προγράμματα που συντονίζονται από την διεπιστημονική ομάδα η οποία αποτελείται από Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Περιβαλλοντολόγο, Εκπαιδευτικούς, Καλλιτέχνες, Τεχνικούς ΗΥ και μέλη των Humanlinks, εποπτεύονται με τακτικές συναντήσεις από ειδικό και έμπειρο επαγγελματία κοινοτικής ψυχικής υγείας.

το ραδιόφωνο https://radio.humanlinks.gr

η σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/humanlinksngo

η σελίδα των Humanlinks https://humanlinks.gr

Η σελίδα μου https://angeligeorgia.gr