Δεν είναι η μέρα σου σήμερα-Γεωργία Αγγελή

Διήγημα της Γεωργίας Αγγελή

Το αμάξι βγήκε απότομα από το στενό και ο Πέτρος δεν πρόλαβε να φρενάρει το μηχανάκι. Έσκασε με δύναμη στο φτερό του αυτοκινήτου, εκσφενδονίστηκε στον αέρα, διέγραψε μια καμπύλη και προσγειώθηκε με δύναμη στο οδόστρωμα. Ένας οξύς πόνος στο χέρι και στο μέτωπο τον έκανε να βογκήξει.

Ζεστό αίμα άρχισε να τρέχει από το μέτωπο του. Πανικοβλήθηκε. Μαζεύτηκε κόσμος που φώναζε στον απρόσεκτο οδηγό του αυτοκινήτου.  Δέκα χέρια τον βοήθησαν να σηκωθεί και να σταθεί στα πόδια του- Ωραία πόδια δεν έσπασα, όμως σίγουρα στο χέρι έκανα ζημιά. Ο οδηγός τον κοιτούσε κάτωχρος με αγωνία.

«Είσαι καλά;»
«Ωχ το χέρι μου, πονάει και έσκισα το μέτωπο μου»
«Γρήγορα, θα σε πάω εγώ στο νοσοκομείο»

Έφτασαν στο ΚΑΤ. Εκεί τον παρέλαβαν οι γιατροί και τον έστειλαν για ακτινογραφίες. Τελικά είχε κάταγμα και τον πέρασαν στην γυψοαίθουσα αφού πρώτα του έραψαν το φρύδι του που είχε βαθύ κόψιμο. Όταν τράβηξε ο γιατρός το χέρι του για να το φέρει στη θέση του κόντεψε να λιποθυμήσει.

Ήμουν χωρίς κράνος, σκεφτόταν, πως δεν έμεινα στον τόπο με τις μαλακίες που κάνω.
Πήγε ξανά για ακτινογραφίες και η ταλαιπωρία του συνεχίστηκε για ώρες. Όταν τελείωσαν όλα αντάλλαξε τηλέφωνο με τον οδηγό και τον άφησε να φύγει μιας και κατέφτασε έντρομος ο φίλος του ο Δημοσθένης που στο μεταξύ του είχε τηλεφωνήσει. Αφού του είπε τι έγινε, ανέβηκαν στο μηχανάκι για να τον πάει στο σπίτι. Ήταν ταλαιπωρημένος, γεμάτος αίματα και πονούσε.

Όμως η μέρα δεν είχε τελειώσει ακόμα. Κοντά στο σπίτι του έγινε κάτι απίστευτο. Μια αγέλη αγριεμένα σκυλιά τους κυνήγησαν γαυγίζοντας και δάγκωσαν τον Δημοσθένη στο πόδι σαν πήγε να τα διώξει με κλωτσιά.
Ξαφνιασμένος εκείνος  ούρλιαξε, έχασε την ισορροπία του, το μηχανάκι έγειρε επικίνδυνα και βρόντηξαν με δύναμη στον δρόμο. Ο έντονος πόνος στο γόνατο του και στο κεφάλι του τον έκαναν να φωνάξει. Ο Δημοσθένης δεν μπορούσε να σηκωθεί και ούρλιαζε ότι έσπασε το πόδι του που ήταν παραμορφωμένο. Ο πανικός τον παρέλυσε και δεν μπορούσε να σηκωθεί.

«Πάει  αυτή τη φορά το έσπασα το πόδι μου»

Ο κόσμος μαζεύτηκε να τους βοηθήσει και κάποιοι ευτυχώς φώναξαν ασθενοφόρα που έφτασαν με πολλή ώρα καθυστέρηση.

«Ασκληπιείο Βούλας πάμε» του είπε ο νοσοκόμος.

«Ωραία, βόλτα στα νοσοκομεία της Αθήνας σήμερα» προσπάθησε να γελάσει αλλά δεν τα κατάφερε φοβόταν πολύ. Πονούσαν το κεφάλι, η κοιλιά και το γόνατο αφόρητα. Δεν την γλίτωνε την εισαγωγή στο νοσοκομείο σήμερα.
Έφτασαν στο νοσοκομείο και τον παρέλαβαν οι γιατροί. Τους είπε το ιστορικό της ημέρας και που πονούσε.

«Δεν είναι η μέρα σας σήμερα κύριε Γεωργίου, αλλά μην φοβάστε. Θα σας στείλουμε πρώτα για ακτινογραφίες και μετά πίσω πάλι εδώ. Όλα θα πάνε καλά»

Ο τραυματιοφορέας αφού πήρε πρώτα ένα καλό πουρμπουάρ τον έβαλε σε φορείο και τον έτρεχε για τις εξετάσεις πιο γρήγορα και έτσι δεν περίμενε πολύ. Ο κόσμος ήταν πολύς στο νοσοκομείο και όλο το προσωπικό έτρεχε πανικόβλητο. Ευτυχώς δεν έσπασε το γόνατο, ράμματα ήθελε όμως. Ο γιατρός μόλις τελείωσε του έβαλε κολάρο στον αυχένα του, επειδή τραντάχτηκε πολύ και είχε κάκωση.

«Ωραία γιατρέ, κουλός κουτσός, ράμματα και κολάρο. Να βγω σε καμιά γωνιά με ένα τασάκι να μαζεύω λεφτά. Με την κοιλιά μου που πονάει τι θα γίνει;»
«Θα σας στείλουμε στο χειρουργικό»

Καινούργια αναμονή εκεί και μόλις ο γιατρός τον άκουσε του είπε:

«Βλέπω δεν είναι η μέρα σας σήμερα κύριε Γεωργίου. Θα σας στείλω για υπέρηχο μη τυχόν υπάρχει κάποια αιμορραγία»

Καινούργια χαρτιά και αναμονή στο ακτινολογικό.

«Δεν είναι η μέρα σου σήμερα φίλε μου» του είπε ο ακτινολόγος σαν του είπε τι έπαθε και ξεκίνησε την εξέταση.

«Πρέπει να σου πω κάτι»

«Τι γιατρέ; Έχω αιμορραγία;»

«Όχι, κάτι άλλο»

«Πες μου ότι βλέπεις και κανένα καρκίνο να αρχίσω να φωνάζω, αμάν σήμερα»

«Όχι, ησυχάστε δεν είναι καρκίνος, έχετε πολύποδες στην χολή και πρέπει να χειρουργηθείτε άμεσα»

«Ε όχι Παναγία μου! Δεν αντέχω άλλο»

«Μην κάνετε έτσι. Δείτε το αλλιώς, αν δεν είχατε το ατύχημα δεν θα το μαθαίνατε εγκαίρως και θα είχατε άλλες επιπτώσεις»

Ο τραυματιοφορέας του είπε τα ίδια «Ε! δεν είναι η μέρα σου σήμερα» καθώς τον πήγαινε πίσω στο χειρουργικό. Εκεί μόλις τελείωσε η εξέταση ο γιατρός του έδωσε οδηγίες και το τηλέφωνο για να κλείσει ραντεβού να κανονίσουν το χειρουργείο.

Στο μεταξύ είχε καταφτάσει η αδελφή του Δημοσθένη. Ο φουκαράς μπήκε εισαγωγή και θα χειρουργούταν το πρωί. Σαν άκουσε η Μαρία τι συνέβη, του είπε και εκείνη το ίδιο όπως όλος ο κόσμος «Δεν είναι η μέρα σου σήμερα  καημένε Πέτρο»

Ωστόσο του είπε πως θα τον πάει στο σπίτι και θα τον βοηθούσε. Ανάπνευσε με ανακούφιση σαν το άκουσε. Να κάτι καλό. Πονούσε παντού, κούτσαινε, τα ρούχα του γεμάτα αίματα και βρωμιά από τις πτώσεις και χρειαζόταν βοήθεια. Έφυγαν μαζί και αφού πρώτα αγόρασαν τα παυσίπονα που του έγραψε ο γιατρός, έφτασαν σπίτι και τον βοήθησε να ανεβεί επάνω.
Σαν έφυγε η κοπέλα σκεπτόταν- τώρα; Πως θα αλλάξω ρούχα, πως θα πλυθώ, πως θα φάω, πως θα βολευτώ στο κρεβάτι, τι θα γίνει τις επόμενες μέρες; Πολλές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις ακόμη πιο δύσκολες.

Αλλά οι επόμενες μέρες ήταν πολύ μακρινό μέλλον. Έπρεπε να φροντίσει τις επόμενες ώρες. Πρώτη φορά κατάλαβε πως αυτό που μετράει είναι το σήμερα.
Σήμερα δεν ήταν η μέρα του, πραγματικά. Αλλά όμως πόσα πράγματα έμαθε!

Γεωργία Αγγελή

Επικοινωνήστε με την Γεωργία Αγγελή

Αν σε ενδιαφέρει να γαληνέψεις ακούγοντας παραμύθια και ιστορίες πες μου. Είμαι εδώ για σένα.

Subscribe

Εδώ θα διαβάσεις παραμύθια και ιστορίες του κόσμου αλλά και δικά μου. Αν είσαι
συγγραφέας και θες να γνωστοποιήσεις τη δουλειά σου στις λίστες μου, στείλε μήνυμα.

About the Author

Γεωργία Αγγελή

Ακολουθήστε με

Related Posts

Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη. Πρώτο χρέος

Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη. Πρώτο χρέος

Ήσυχα, καθαρά, κοιτάζω τον κόσμο και λέω: 'Όλα τούτα πού θωρώ, γρικώ, γεύουμαι, οσφραίνουμαι κι αγγίζω είναι πλάσματα τού νου μου. Ο ήλιος ανεβαίνει, κατεβαίνει μέσα στο κρανίο μου. Στο Ένα μελίγγι μου ανατέλνει ο ήλιος, στο άλλο βασιλεύει ο ήλιος. Τ άστρα λάμπουν...

Το σμερδάκι

Το σμερδάκι

Παραμύθι της Γεωργίας Αγγελή Παρμένο από την λαϊκή μας παράδοση  Τα σμερδάκια είναι κακοποιοί ποιμενικοί δαίμονες με τη μορφή μωρού. Επιτίθενται σε κοπάδια ζώων και τα σκοτώνουν. Εμφανίζονται σε ορεινά μέρη στην Αρκαδία, όλο το χρόνο τις νύχτες. Στην μυθολογία πάντα...

Το στρώμα-Γεωργία Αγγελή

Το στρώμα-Γεωργία Αγγελή

Διήγημα της Γεωργίας Αγγελή Ο Βαγγέλης όρθιος στεκόταν και κοίταζε το στρώμα του. Σε λίγο θα ερχόταν ο φίλος του ο Γιάννης να το κατεβάσουν κάτω στα σκουπίδια μαζί με το κρεβάτι. Ήθελε να το ξεφορτωθεί. Δεν ήθελε τίποτα από τα παλιά πράγματα στο καινούργιο του σπίτι....

Στο θάλαμο αναμονής-Γεωργία Αγγελή

Στο θάλαμο αναμονής-Γεωργία Αγγελή

Διήγημα της Γεωργίας Αγγελή Περίμενε την σειρά της, έξω από την πόρτα του γιατρού. Ήταν άλλοι έξι  πριν από αυτή. Ένας που έπαιζε συνέχεια με το κινητό. Μία παχουλή κυρία που διάβαζε. Ένα ζευγάρι που μιλούσε χαμηλόφωνα. Ένας πολύ μελαχρινός νεαρός που ήταν νευρικός...

Μια Φέτα με Βούτυρο και Μέλι

Μια Φέτα με Βούτυρο και Μέλι

παραμύθι της Γεωργίας Αγγελή Μια φορά και ένα καιρό μέσα σένα όμορφο γαλάζιο πιάτο με ανθάκια, η μαμά ακούμπησε μια αφράτη φέτα από ζυμωτό ψωμί με φρέσκο βούτυρο και ελατόμελο. «Κωστάκη! Έλα να φας το κολατσιό σου» φώναξε «Ουφ καλέ μαμά, άσε με παίζω τώρα». «Ακούς τι...

Η Κουβαρίστρα με τις Ιστορίες

Η Κουβαρίστρα με τις Ιστορίες

Παραμύθι της Γεωργίας Αγγελή Μια φορά και ένα καιρό ζούσε σ ένα συρτάρι με ραφτικά μια κουβαρίστρα με χρυσή κλωστή. Δεν ήταν συνηθισμένη κουβαρίστρα, το χρυσό νήμα της ξετυλιγόταν και έλεγε ιστορίες. Την έστειλε στο συρτάρι μια νεράιδα της Παραμυθοχώρας. Στο σπίτι που...

Comments

0 Comments

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *