Γεωργία Αγγελή

Αφηγήτρια-Ραδιοφωνική παραγωγός-Συγγραφέας προσωπικών παραμυθιών- Stand up comedian- Επιμέλεια κειμένων

Αγαπήστε τον άνθρωπο που βλέπετε κάθε μέρα στον καθρέπτη

Γειά σου είμαι η Γεωργία. Πιστεύω ότι η δύναμη του Λόγου μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Να χτίσει ή να γκρεμίσει τον κόσμο μας

Η ιστορία μου

Αφηγήτρια. Ραδιοφωνική Παραγωγός. Συγγραφέας Προσωπικών Παραμυθιών. Stand up comedian. Διόρθωση και επιμέλεια κειμένων

Από το 2013 στο ραδιόφωνο Studio Delta

Έχω εκπομπή παραμυθιών, μυθολογίας αλλά και παρουσίαση παιδικής λογοτεχνίας και συγγραφέων              « Μύθοι και πολιτισμοί»  Κάθε Σάββατο στις 10 π.μ.

Έχω εκπομπή με θέματα ψυχολογίας, αυτοανάπτυξης αλλά και παρουσίαση βιβλίων λογοτεχνίας και συνεντεύξεις με συγγραφείς, θεραπευτές και επιστήμονες «Άνθρωποι και ιστορίες» Κάθε Παρασκευή στις 8 μ.μ.

Είμαι Συγγραφέας Προσωπικών Παραμυθιών από το 2015. Το Προσωπικό Παραμύθι είναι μια σύνθεση που προσιδιάζει την προσωπικότητα, την ιστορία και την πορεία ενός ξεχωριστού ατόμου και εμπεριέχει πληροφορίες που αφορούν μόνο αυτό.

Αφήγηση Παραμυθιών και Ιστοριών σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια από το 2011 (Σε δημοτικά σχολεία 2019, ΠΟΛΛΟΙ-xώρος-ΑΝΤΑΜΑ το 2019, στο Γυμνάσιο Ψαχνών Εύβοιας -2014, στο “Αλφάβητο Ζωής” από το 2011, στην Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης “Το σπίτι των Παραμυθιών” από το 2017 κλπ.).

Οργάνωσα Εργαστήριο Παραμυθιών για Ενήλικες το 2017 στην Σχολή “Αλφάβητο Ζωής” https://alfavitozois.gr

Από το 1992 έως το 2010 υποστήριξα πολλά ιατρεία

Ασχολήθηκα με πωλήσεις από το 1984 έως το 2019: door to door, καταστήματα, ντίλερ, τηλεφωνικές πωλήσεις και εξυπηρέτηση πελατών

Εργαζόμουν στο Ασκληπιείο Βούλας ως Βοηθός Ακτινολόγου από το 1987 έως το 2019

Εργαζόμουν στο μαιευτήριο “Άγιοι Απόστολοι” στο Αγρίνιο το 1985

Εκπαίδευση

 1. Σεμινάρια Φιλοσοφίας με την Αγγελική Κομποχόλη στη Σχολή Αλφάβητο Ζωής 2022 https://alfavitozois.gr
 2.  Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων με τον Δημήτρη Θάνα (2021) στον ΙΑΝΟ https://www.ianos-seminaria.gr
 3.  Μαθήματα δημιουργικής γραφής με την Μαίρη Γούσιου (2021)  https://www.writing-online.gr
 4.  Μαθήματα συγγραφής θεατρικού σεναρίου (2019) στον ΙΑΝΟ https://www.ianos-seminaria.gr
 5. Τελειόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης Το σπίτι των παραμυθιών (2018) http://e-mythos-school.blogspot.com
 6. Σεμινάρια Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας (2016) Σχολή Αλφάβητο Ζωής  https://alfavitozois.gr
 7.  Σεμινάρια για πιστοποίηση  ECDL για χειρισμό υπολογιστών (2015)
 8.  Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) στην Σχολή Αλφάβητο Ζωής (2012) https://alfavitozois.gr
 9. Σεμινάρια Φαινομενολογίας και Συστημικής Οικογενειακής Αναπαράστασης (από 2009 έως σήμερα) στην Σχολή Αλφάβητο Ζωής https://alfavitozois.gr
 10.  Μέθοδο Silva (2005) Mind control, Διαχείριση Λόγου, Silva Intuition System στην σχολή Μεταξάτου Παναγιώτη http://www.silva.gr
 11. Απόφοιτος ΣΒΙΕ (1990) Βοηθός Ακτινολόγου

 

Οι αξίες και οι πεποιθήσεις μου

Αγαπήστε τον άνθρωπο που βλέπετε κάθε μέρα στον καθρέπτη

Είναι το moto μου με το οποίο κλείνω τις εκπομπές μου από το 2013. Δεν μπορείς να αγαπήσεις και να αγαπηθείς από κανένα άλλο άτομο και δεν μπορείς να προοδέψεις στη ζωή σου αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν μιλώ για στείρο εγωισμό αλλά για βαθιά αγάπη και νοιάξιμο, για συνειδητοποίηση της προσωπικής σου αξίας. Μόνο αν το πετύχεις αυτό θα κάνεις θαύματα στη ζωή σου

«Συνειδητοποιώ πλήρως πως, ούτε τα πλούτη, ούτε κάποια σημαντική θέση μπορούν να διατηρηθούν για καιρό, εκτός και αν βασίζονται στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Επομένως, δεν θα αναμειχθώ σε συναλλαγές, οι οποίες δεν ωφελούν όλους όσους αφορούν. Θα απαλείψω το μίσος, το φθόνο, τη ζήλια, τον ατομισμό και την κυνικότητα, αναπτύσσοντας την αγάπη μου για την ανθρωπότητα, γιατί γνωρίζω πως μια αρνητική στάση απέναντι στους άλλους δεν πρόκειται ποτέ να μου φέρει επιτυχία. Θα κάνω τους άλλους να πιστέψουν σε μένα, γιατί εγώ πιστεύω σ’ αυτούς και στον εαυτό μου» Ν. Χιλ

.

Οι Σκέψεις είναι πράγματα

Η δύναμη που σηματοδοτεί την επιτυχία είναι η δύναμη του Νου σας. Είναι αλήθεια πως οι σκέψεις είναι πράγματα, δυναμικά πράγματα, που όταν αναμειχθούν με καθορισμένους στόχους, επιμονή και διακαή πόθο, μεταφράζονται σε πλούτο ή άλλα υλικά αντικείμενα.

Όταν κάποιος επιθυμεί κάτι βαθύτατα και είναι διατεθειμένος να καταστρέψει όλο το μέλλον του σε μια και μόνο στροφή του τροχού προκειμένου να το επιτύχει, έχει εξασφαλίσει την επιτυχία. Όταν κάποιος είναι πραγματικά έτοιμος για κάτι, αυτό του εμφανίζεται. Κάπου μέσα στο γενετικό σας κώδικα κοιμάται ο σπόρος της επιτυχίας, ο οποίος, αν ξυπνήσει και τεθεί σε δράση, θα σας μεταφέρει σε ύψη που ποτέ δεν πιστεύατε πως θα επιτυγχάνατε. Είναι γνωστό πως το συναίσθημα της αγάπης είναι συγγενές με τη διανοητική κατάσταση που ονομάζουμε πίστη και γι’ αυτό το λόγο η αγάπη μπορεί εύκολα να μεταφράσει τις παρορμητικές σκέψεις κάποιου στο πνευματικό τους ισοδύναμο.

Είμαι κυρίαρχος της μοίρας μου, είμαι καπετάνιος της ψυχής μου

Το υποσυνείδητο δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις δημιουργικές και τις καταστροφικές παρορμήσεις της σκέψης. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας το υλικό με το οποίο το τροφοδοτούμε μέσα από τις παρορμητικές μας σκέψεις. Το υποσυνείδητο ,εκφράζει σε πραγματικότητα μια σκέψη που καθοδηγείται από το φόβο, τόσο εύκολα, όπως μεταφράζει σε πραγματικότητα μια σκέψη, που καθοδηγείται από το θάρρος ή την πίστη.

Εάν γεμίσετε το μυαλό σας με φόβο, αμφιβολία και δυσπιστία στις ικανότητές σας να συνδεθείτε με τις δυνάμεις της αιώνιας ευφυΐας, ο νόμος της αυθυποβολής θα συλλάβει το πνεύμα αυτό της δυσπιστίας και θα το χρησιμοποιήσει σαν πρότυπο, βάσει του οποίου το υποσυνείδητο σας θα μεταφράσει αυτό που πιστεύετε στο υλικό του ισοδύναμο.

Αν σκεφτείς πως σε νίκησαν, σε έχουν νικήσει. Αν σκεφτείς πως δεν τολμάς, δεν θα τολμήσεις. Αν θέλεις να νικήσεις, αλλά σκέπτεσαι πως δεν μπορείς, Σίγουρα δεν θα νικήσεις.

Αν σκεφτείς πως θα χάσεις, είσαι χαμένος. Γιατί η φύση μας διδάσκει πως η επιτυχία ριζώνει με τη θέληση. Το μυστικό βρίσκεται στη διανοητική κατάσταση του ανθρώπου. Αν σκέπτεσαι πως σ’ έχουν ξεπεράσει, σε ξεπερνούν. Πρέπει να σκεφθείς ψηλά για να πετάξεις. Πρέπει να ‘σαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Αν θες η προσπάθειά σου να επιβραβευθεί. Τους αγώνες της ζωής δεν κερδίζει πάντα ο δυνατότερος ή ο ταχύτερος. Αυτός που αργά ή γρήγορα κερδίζει είναι ο άνθρωπος ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ!

Ο αγώνας για να δώσουμε νόημα στη ζωή μας 

Αν θέλουμε να ζήσουμε, όχι απλώς από στιγμή σε στιγμή αλλά έχοντας πραγματική συνείδηση της ύπαρξής μας, τότε η  μεγαλύτερη ανάγκη και το δυσκολότερο επίτευγμα είναι να βρούμε νόημα στη ζωή μας. Είναι γνωστό ότι πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την επιθυμία να ζουν κι εγκατέλειψαν την προσπάθεια, γιατί αυτό το νόημα τους είχε ξεφύγει. Κανείς δεν κατανοεί το νόημα της ζωής του ξαφνικά σε μια συγκεκριμένη ηλικία, ούτε ακόμη όταν έχει φτάσει στην ωριμότητα από άποψη ηλικίας. Αντίθετα, το να κατανοήσει κανείς με σιγουριά το νόημα που μπορεί να έχει ή θα έπρεπε να έχει η ζωή του, σημαίνει ότι έχει πετύχει την ψυχολογική ωριμότητα. Και αυτό το επίτευγμα είναι η κατάληξη μιας μακράς εξέλιξης: σε κάθε ηλικία επιδιώκουμε και πρέπει να είμαστε ικανοί να βρούμε μέρος του νοήματος, ανάλογα με το πώς έχουν κιόλας αναπτυχθεί η νόηση και η κατανόησή μας.

Σε αντίθεση με τον αρχαίο μύθο, η σοφία δεν ξεπηδά πλήρως ανεπτυγμένη, όπως η Αθηνά από το κεφάλι του Δία, αλλά οικοδομείται βήμα βήμα, ξεκινώντας από το μη λογικό. Μόνο όταν ενηλικιωθούμε, μπορούμε να κατανοήσουμε λογικά το νόημα της ύπαρξής μας στον κόσμο, από τις εμπειρίες μας σ’ αυτόν. Δυστυχώς, πάρα πολλοί γονείς θέλουν το μυαλό των παιδιών τους να λειτουργεί όπως το δικό τους, θαρρείς και δεν χρειάζεται η ώριμη κατανόηση των εαυτών μας και του κόσμου, καθώς και οι ιδέες μας για το νόημα της ζωής, να αναπτυχθούν εξίσου αργά με το σώμα και τον νου μας…

 

Στο ραδιόφωνο Studio Delta έκανα την πρώτη μου εκπομπή τον Ιούλιο του 2013. Ήταν εκπομπή αυτοανάπτυξης. Στις 15 Αυγούστου εκπομπή παραμυθιών. Από τότε με μεράκι, πολλή αγάπη και δουλειά παρουσιάζω τις εκπομπές μου live κάθε Παρασκευή στις 8 μ.μ.  και κάθε Σάββατο στις 10 π.μ.  

Τις Παρασκευές παρουσιάζω θέματα που αφορούν την αυτοανάπτυξη του ανθρώπου, πως να βρει την δύναμή του, να καλλιεργήσει τα ταλέντα του, να βιώνει χαρά. Επίσης παρουσιάζω βιβλία αυτοβελτίωσης και αυτοανάπτυξης αλλά και λογοτεχνικά.

Τα Σάββατα παρουσιάζω μύθους και παραμύθια από όλο τον κόσμο. Επίσης και λογοτεχνικά βιβλία γραμμένα για παιδιά.

Οι συγγραφείς τις περισσότερες φορές μου δίνουν συνέντευξη και έτσι μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του, με τι σκοπό έγραψε το βιβλίο, τις επιθυμίες του, τα όνειρα και τα σχέδιά του για το μέλλον αλλά και το προσωπικό του όραμα.

Συντονιστείτε να τις ακούτε.

 

Μελλοντικές δημοσιεύσεις

Μελλοντικά άρθρα

 • Η Στρίγγλα- Παραμύθι και ανάλυση
 • Παραμυθιακοί τύποι απο την παγκόσμια κατάταξη 
 • Σταχτοπούτες του κόσμου
 • Ο κανιβαλισμός στα παραμύθια 
 • Φόνοι στην Ελληνική Μυθολογία

Βιβλία παραμυθιών 

 • Λαϊκά παραμύθια απο όλο τον κόσμο
 • Μυθολογίες
 • Το ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι