Τα σεμινάρια του Slimmer Harry Papas, του Χάρη Παπαδόπουλου

Τον Χάρη Παπαδόπουλο καταρχάς τον γνώρισα από 2 βιβλία που έγραψε μαζί με την Βίκυ Χατζηβασιλείου:

«Κάντο να συμβεί τώρα», «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί». Τα παρουσίασα και τα δύο από τη ραδιοφωνική μου εκπομπή «Άνθρωποι και ιστορίες». Τα παρουσίασα 2-3 φορές. Σε μια από αυτές επειδή τον έβαλα με ετικέτα στη δημοσίευση μου στο Facebook, το είδε και την ώρα της εκπομπής μου έστειλε μήνυμα στο μεσεντζερ να με ευχαριστήσει. Απίστευτα απλός και ευπροσήγορος άνθρωπος. Μόλις έμαθε ότι έχω παρουσιάσει τα βιβλία του τόσες φορές μου πρότεινε να παρουσιάσω και το τελευταίο του βιβλίο «Ένα απόγευμα με τον Σωκράτη» που έγραψε μαζί με τον Γιάννη Μανάλη. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και σε λίγες μέρες μου έστειλε το βιβλίο το οποίο διάβασα σε 24 ώρες! Το ίδιο υπέροχο με τα άλλα δύο. Λόγος μεστός, απλός, αυτός ο λόγος που πάει κατευθείαν στην καρδιά και την μερώνει.

Με κάλεσε στο γραφείο του στο Περιστέρι να κάνουμε συνέντευξη και επί τη ευκαιρία να παρακολουθήσω και το σεμινάριο. Τι ήταν αυτό!

Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια αυτοανάπτυξης από το 2005, όλα με την ιδιαιτερότητα τους. Αυτό το σεμινάριο ήταν ροσόλι που αφήνει γλυκιά γεύση στο στόμα. Εισηγητής ο Χάρης, ο Χάρης μας ο δικός μας άνθρωπος, το «παιδί του λαού» που λένε. Είναι ο άνθρωπος που τα σκαλιά που σου προτείνει να ανέβεις τα έχει ανεβεί κι ο ίδιος. Με τις ίδιες δυσκολίες με το ίδιο «λαχάνιασμα» με σένα που θα πάρεις απόφαση να ανέβεις αυτή τη σκάλα. Τη σκάλα που οδηγεί ψηλά, στον πραγματικό σου εαυτό, αυτός είναι ο προορισμός.

Δεν είναι γκουρού, δεν είναι από τους ανθρώπους που κάθονται πάνω στα εκατομμύρια τους και βγάζουν λόγο, ούτε υπεράνθρωπος, ούτε άγιος (πόσο δύσκολο αυτό Θεέ μου!).

Ξέρει, νιώθει τον άνθρωπο που δουλεύει ντελίβερι 12 ώρες τη μέρα, εσένα που δουλεύεις στο ταξί, στο σούπερ μάρκετ, υπάλληλος, ελεύθερος επαγγελματίας. Που όταν πληρώσεις το νοίκι, τους λογαριασμούς και το σούπερ μάρκετ  μένουν πενταροδεκάρες για να περάσεις στο μήνα. Που να πας μ αυτά τα λεφτά, πως θα χωρέσουν τα «θέλω» σου; Πως θα βγεις με μια κοπέλα να την κεράσεις ένα ποτό; Πως θα πας με την κοριτσοπαρέα για ουζάκια; Για ψώνια; Μια εκδρομή; Ένα θέατρο; Με τι; Με τις δεκάρες;

Και σου λέει ο άλλος «θετική σκέψη», σοβαρά τώρα φίλε μου; Θετική σκέψη; Στην σημερινή Ελλάδα που έχει μπει ταξίμετρο στις ανάσες σου και γράφει το ρολόι; Που είσαι συνέταιρος με την εφορία και άμα είσαι ελεύθερος επαγγελματίας δίνεις το 60% για φόρους και εισφορές; Που πληρώνεις ασφάλεια και άμα αρρωστήσεις και δεν έχεις λεφτά θα πεθάνεις πριν την ώρα σου; Που έχεις 3 πτυχία και δουλεύεις γκαρσόνι; Προς Θεού δεν έχω τίποτα με τους άξιους αυτούς δουλευτήδες. Αλλά όταν έπαιρνες τα μάστερ και τα μεταπτυχιακά σίγουρα δεν ήταν στα πλάνα σου να σερβίρεις. Για έλα λοιπόν σ αυτή την Ελλάδα να έχεις «θετική σκέψη» και αν το καταφέρεις σου βγάζω το καπέλο.

Χώρια  οι προσωπικοί σου δαίμονες και δράκοι. Κατά βάθος θέλεις να είσαι κάποιος άλλος, να ήσουν αλλιώς, πιο ψηλός, πιο λεπτός, πιο ανεξάρτητος, πιο θαρραλέος, πιο, πιο…

Και ο κατάλογος μακραίνει: Παιδικά χρόνια που κάτι σε πονάει όταν τα θυμάσαι, ένας ατυχής γάμος, οικονομική καταστροφή, πρόβλημα υγείας και εδώ συμπληρώνει ο καθένας τον δικό του πόνο, τον δικό του δαίμονα που τον αφήνει ξάγρυπνο τις νύχτες.

Ο Χάρης είναι το παιδί των Δυτικών προαστείων όπως περήφανα λέει. Ένας απλός άνθρωπος που νιώθει τον πόνο σου, γιατί απλά είναι σαν τον Χείρωνα: τον θεραπευτή που έχει πονέσει πολύ! Αμέτρητες οι ιστορίες για τα δικά του παιδικά και νεανικά χρόνια. Ο «Ο πατέρας μου ήταν εργάτης!» λέει και στράφτει το πρόσωπο του από περηφάνια. Έχει περάσει δύσκολα ο Χάρης, έχασε λεφτά, έκανε λάθη, σκόνταψε κι έπεσε δεκάδες φορές. Αλλά σηκώθηκε, τίναξε τα ρούχα του και συνέχισε.

Δεν σου κάνει τον έξυπνο, δεν σου κάνει τον προφέσορα, σου απλώνει το χέρι. «Ξέρεις ήμουνα και εγώ κάποτε στη δική σου θέση» σου λέει. «Χάρη είμαι χοντρή» «Είσαι κούκλα! Τι είναι αυτά που λες;» σου απαντάει αμέσως «Χάρη είμαι κοντός» «Είσαι ξεχωριστός!» θα σου γυρίσει πίσω.

Θα σου δώσει εργαλεία, μεθόδους. Θα φύγεις από τον όμορφο χώρο του στο Περιστέρι με την βαλίτσα σου γεμάτη εργαλεία να αλλάξεις τη ζωή σου σαν το θες. Σου λέει πως θα κινηθείς , τι θα κάνεις από εδώ και πέρα. Ξέχνα το παρελθόν, πάει. Όλοι μας κάναμε λάθη ξεκόλλα! Θα σου πει πράγματα που έκανε κι αυτός ο ίδιος και οι δεκάδες άνθρωποι που τους άλλαξε τη ζωή τόσα χρόνια. Ο Χάρης άλλαξε τις ζωές; Όχι! Οι ίδιοι οι άνθρωποι το έκαναν, απλώς ο Χάρης τους έδωσε τον εξοπλισμό. Σίγουρα πράγματα!

Και σένα θα σου δώσει εξοπλισμό σαν διαβείς την πόρτα του γραφείου του που μυρίζει αγάπη από κάτω από το πεζοδρόμιο. Στο χαριτωμένο γραφειάκι θα σε υποδεχτεί η Ζωή, η αδερφή του με χαμόγελο αναγεννησιακής Μαντόνας. Κι ο Χάρης θα σε υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες, σαν καλό φίλο.

Απογευματινά σεμινάρια ή σεμινάρια κάποιων ημερών. Ξεκίνα από ένα απόγευμα. Να πάρεις μια γεύση ζωής γλυκιά σα σοκολάτα αμυγδάλου. Κι όταν δυναμώσεις θα δεις, μόνος σου θα ζητήσεις κάτι παραπάνω.

Η μέθοδος της επιτυχίας, Μετασχηματισμός εαυτού, Υλοποίηση  τώρα μερικά από τα σεμινάριά του. Πάρε τηλέφωνο και ρώτα λεπτομέρειες. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, μην διστάζεις, μην αναρωτιέσαι κάντο!

Ο Χάρης σπούδασε Coaching/Teaching στο CHOPRA

Το προφίλ του στο Facebook

https://www.facebook.com/slimmer.slimmer

το προφίλ του στο Instagram

https://www.instagram.com/slimmer_harrypapas/?hl=en

το τηλέφωνο: 6944144117

Μερικά  βιβλία που έχει γράψει

Γεωργία Αγγελή

Επικοινωνήστε με την Γεωργία Αγγελή

Αν σε ενδιαφέρει να γαληνέψεις ακούγοντας παραμύθια και ιστορίες πες μου. Είμαι εδώ για σένα.

Subscribe

Εδώ θα διαβάσεις παραμύθια και ιστορίες του κόσμου αλλά και δικά μου. Αν είσαι
συγγραφέας και θες να γνωστοποιήσεις τη δουλειά σου στις λίστες μου, στείλε μήνυμα.

About the Author

Γεωργία Αγγελή

Ακολουθήστε με

Related Posts

Η ερώτηση του 1.000.000 ευρώ! Με την Νάνσυ Φωτοπούλου

Η ερώτηση του 1.000.000 ευρώ! Με την Νάνσυ Φωτοπούλου

Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η ερώτηση που αξίζει μια περιουσία; Η Νάνσυ Φωτοπούλου συγγραφέας του βιβλίου «Κόκκινες γραμμές» μου έδωσε μια συνέντευξη για την εκπομπή μου «Άνθρωποι και ιστορίες». Σ ένα μέρος της συνέντευξης μου απάντησε σ αυτή την ερώτηση. Ακούστε την:

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ του Δημήτρη   Θανασούλα

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ του Δημήτρη Θανασούλα

Η ζωή είναι συνυφασμένη με την ομορφιά και τη χαρά όσο και με την οδύνη, την ενοχή και τον θάνατο. Είναι οι δύο όψεις της ίδιας σελίδας που ονομάζεται γήινη ή υλική διάσταση ή ενσάρκωση. Όσο η ζωή μάς χαμογελά, νομίζουμε ότι η ροή ενέργειας είναι απρόσκοπτη και λέμε...

Η εφαρμογή της ψυχαναλυτικής ερμηνείας της Σταχτοπούτας

Η εφαρμογή της ψυχαναλυτικής ερμηνείας της Σταχτοπούτας

Από ψυχολογική άποψη, κεντρικό θέμα της «Σταχτοπούτας» είναι τα άγχη και οι ελπίδες που σχηματίζουν το βασικό περιεχόμενο της αδελφικής αντιπαλότητας ( rivalite frat.exn.elle). Δεν είναι τυχαίο ότι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι σχέσεις μεταξύ ομόφυλων αδελφών...

Η ψυχαναλυτική ερμηνεία της Σταχτοπούτας

Η ψυχαναλυτική ερμηνεία της Σταχτοπούτας

Παραμύθι και ψυχανάλυση Θεωρίες σχετικά με την προέλευση των παραμυθιών αναπτύχθηκαν πολλές. Ανάμεσα σε αυτές και η ψυχαναλυτική θεωρία, σύμφωνα με την οποία τα παραμύθια καθρεφτίζουν τις πιο βασικές ψυχολογικές δομές του ανθρώπου σε μεγαλύτερη έκταση από ό,τι οι...

2023: 20 χρόνια Essence στην Ελλάδα

2023: 20 χρόνια Essence στην Ελλάδα

Essence Leadership Program Ένα σύστημα αυτοηγεσίας για το σύγχρονο άνθρωπο. Τα Essence είναι σειρά βιωματικών σεμιναρίων που αλλάζουν δεκαετίες τώρα ζωές εκατοντάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο, όπως και τη δική μου άλλωστε. Το 2023 κλείνουν 20 χρόνια παρουσίας στην...

Comments

0 Comments

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *