Άνθρωποι και ιστορίες Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής

Ένα υπέροχο βιβλίο των εκδόσεων Ιβίσκος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Άνθρωποι και ιστορίες”. Γραμμένο απλά και κατανοητά σαν μυθιστόρημα σε μαγεύει με την απλότητά του. Ο ήρως του βιβλίου, ο Δημήτρης, συνομιλεί με μια μαγική κούκλα που του δίνει απαντήσεις για τα μυστήρια του ανθρώπινου εγκέφαλου και της ζωής. Μήπως τελικά οι δράκοι που μας κυνηγούν αν τους κοιτάξουμε κατάματα μικρύνουν; Μήπως δεν είναι τόσο φοβερό το άγχος; Και η ευτυχία δεν είναι μια δύσκολη μαθηματική εξίσωση αλλά μια απλή, απλούστατη αλλαγή του τρόπου που βλέπεις τα πράγματα; Ο Δημήτρης Φλαμούρης μας δίνει μια ωραία συνέντευξη και μας καθησυχάζει. Δεν είναι τόσο φοβερά όλα αυτά που σε αγχώνουν, αγκάλιασέ τα. Ακούστε την εκπομπή, γιατί τελικά η ενθάρρυνση είναι αυτό που χρειάζεται ο σημερινός άνθρωπος.

Το Παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής. Εκδόσεις Ιβίσκος

Γιατί δεν απολαμβάνεις τη ζωή όσο θα ήθελες;
Ίσως η απάντηση να μην είναι αυτή που νομίζεις. Δεν φταις εσύ. Ίσως όμως ευθύνονται όσα ακούς πως πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις τη ζωή.
Ο ήρωας της ιστορίας έχει την τύχη να συναντήσει μια μαγική οδηγό που του δείχνει ένα εναλλακτικό μονοπάτι.
Σε αυτό το πρωτοπόρο και αντισυμβατικό βιβλίο, ο Δημήτρης Φλαμούρης PhD καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους του χώρου της αυτοβελτίωσης. Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, της νέας επιστήμης του άγχους και της επιστήμης της κινητοποίησης, με την Ψυχολογία, την Υπαρξιακή Φιλοσοφία αλλά και την Αρχαία Σοφία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο.
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα διαβάσεις:
– Πώς μπορείς να ζήσεις πιο ευτυχισμένα ακόμα και χωρίς να έχεις στόχους ή όνειρα.
– Πώς μπορείς να βρεις τι θέλεις στη ζωή σου (και ότι είναι φυσιολογικό να μην το ξέρεις ακόμα).
– Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και να το κάνεις σύμμαχο (όσο και αν αγχώνεσαι). Στην πράξη.
– Πώς να λύσεις τον γρίφο της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στην πράξη.
– Πώς να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Στην πράξη.
– Πώς να κατανοήσεις και να τιθασεύσεις το μυαλό σου.
– Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους. Στην πράξη.
– Πώς να βρεις τη δύναμη της θέλησης για να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις να κάνεις αλλά δυσκολεύεσαι και πώς να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς. Στην πράξη.
– ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Γραμμένο με το γνωστό πρακτικό και ιδιαίτερα προσιτό ύφος του συγγραφέα, το βιβλίο υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε μέρη του εαυτού σου που δε θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπήρχαν. Σε ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής.
Είσαι έτοιμος για μια ζωή με νόημα; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)”Ξεκάθαρο, εύπεπτο, γεμάτο αλήθειες που εύκολα εφαρμόζεις. Το βιβλίο παίρνει τους μύθους της αυτοβελτίωσης και τους μετατρέπει σε πρόοδο και βελτίωση της ζωής” (Κατερίνα Τσεμπερλίδου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Ευχαριστίες
Εισαγωγή
Το ξεκίνημα
Δεν βλέπεις. Προβλέπεις!
Τι είναι τα συναισθήματα;
Πώς να διαχειριστείς το άγχος
Πώς να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου
Πώς να διαχειρίζεσαι τις αρνητικές σκέψεις
Πώς να διαχειρίζεσαι τα δύσκολα συναισθήματά σου
Ενσυνειδητότητα. Η Υπερδύναμη του μέλλοντος
Ο επικίνδυνος μύθος της αυτοπεποίθησης
Πώς να αλλάξεις πλαίσιο σκέψης
Μήπως δεν ξέρεις τι θέλεις;
Πώς να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου
Πώς να βρεις αυτό που θέλει στη ζωή
Πώς να μην ενδίδεις στους πειρασμούς
Πώς να βρεις τη δύναμη να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις
Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους
Γιατί δεν είναι εύκολη η ζωή;
Πώς να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά
Το νόημα της ζωής
Η συνάντηση
Βιβλιογραφικές αναφορές και σημειώσεις

 

Ποιος είναι ο Δημήτρης

Γεννήθηκα στη Δράμα και από μικρός ήμουν κυρίως φυτούλι. Τελείωσα πρώτος το Μαθηματικό της Θεσσαλονίκης, έκανα  μάστερ και διδακτορικό στο Λονδίνο. Δούλεψα για 10 χρόνια σε επενδυτικές τράπεζες εκεί, όμως κάποια στιγμή βρέθηκα αντιμέτωπος με το εξής δίλημμα. Να συνεχίσω να δουλεύω 12-14 ώρες την ημέρα και κάποια στιγμή στα 60 μου να πω: “Έγινα πλούσιος!” ή να επιστρέψω στην Ελλάδα να ζήσω μια πιο ουσιαστική αλλά λιγότερο αστραφτερή ζωή;

Επέστρεψα στην Ελλάδα στα 35 μου και ξεκίνησα να δουλεύω σε εγχώρια χρηματιστηριακή. Δίδαξα για ένα διάστημα και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κάποια χρόνια, ένα διαζύγιο και μια “ψιλοκαταθλιψούλα” μετά, άρχισα να βλέπω ότι μάλλον δεν είμαι εγώ πια για τα χρηματιστήρια. Πίσω στα θρανία, σπούδασα ψυχολογία (πάλι τελείωσα πρώτος…) σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, καθαρά από προσωπικό ενδιαφέρον. Μέχρι που το λίγο έγινε πολύ και αποφάσισα να αφήσω τη δουλειά μου και να ασχοληθώ με το νέο μου (και μάλλον το πρώτο μου…) πάθος.

Πλέον διοργανώνω σεμινάρια για την ευτυχία, τις σχέσεις και το άγχος, πραγματοποιώ ομιλίες και διαλέξεις ως καλεσμένος ιδιωτικών φορέων και οργανισμών και είμαι εισηγητής στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών. Έχω γράψει τα best sellers  Ψυχο-λογικές Σχέσεις, (τώρα  στην δωδέκατη έκδοση)  Ψυχο-λογικά Μυστικά (που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα),(τώρα  στην ένατη έκδοση) και τώρα το “Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής“, που βρίσκεται στην 5η χιλιάδα πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας.

Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε πολύπλοκοι και ταυτόχρονα τόσο απλοί. Είμαστε πολύπλοκοι καθώς ανά πάσα στιγμή είναι τόσα πολλά αυτά που μας αρέσουν και μας κεντρίζουν την προσοχή. Έχουμε ενδιαφέροντα, καθήκοντα, πολυάσχολα προγράμματα. Μας αρέσουν τα ταξίδια και ο καναπές μας, μας αρέσει η φύση και η τεχνολογία, λατρεύουμε τη θάλασσα αλλά και την ξαπλώστρα.

Ταυτόχρονα είμαστε τόσο απλοί αφού το μόνο πράγμα που όλοι πραγματικά επιζητούμε είναι να συνδεθούμε με τους άλλους ανθρώπους. Ο καθένας με τον πολύ δικό του, προσωπικό τρόπο.

dimitris.flamouris@gmail.com

Γεωργία Αγγελή

Επικοινωνήστε με την Γεωργία Αγγελή

Αν σε ενδιαφέρει να γαληνέψεις ακούγοντας παραμύθια και ιστορίες πες μου. Είμαι εδώ για σένα.

Subscribe

Εδώ θα διαβάσεις παραμύθια και ιστορίες του κόσμου αλλά και δικά μου. Αν είσαι
συγγραφέας και θες να γνωστοποιήσεις τη δουλειά σου στις λίστες μου, στείλε μήνυμα.

About the Author

Γεωργία Αγγελή

Ακολουθήστε με

Related Posts

ΠΕΡΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ. Daniella Angueli – OriginPsy

ΠΕΡΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ. Daniella Angueli – OriginPsy

Η αυτονομία ως προσδοκία, ως επιδίωξη -και ποτέ ως ολοκληρωμένη πραγματικότητα. Προσεγγίζονται οι διυποκειμενικές συνθήκες που διευκολύνουν ή ματαιώνουν τις διαδικασίες της ψυχικής αυτονόμησης ενός υποκειμένου. Είναι μια ψυχοδυναμική προσέγγιση της ανάδυσης του...

Άνθρωποι και ιστορίες – Μαυροπετρίτης- Λεωνίδας Γουργουρίνης

Άνθρωποι και ιστορίες – Μαυροπετρίτης- Λεωνίδας Γουργουρίνης

Την ταραγμένη εποχή του 16ου αιώνα και στη χαραυγή του 17ου η Μεσόγειος φλέγεται. Ενετοί, Σπανιόλοι, Φράγκοι και Οθωμανοί κατέχοντας μεγάλη δύναμη, μάχονται ασταμάτητα μεταξύ τους με έπαθλο τις εμπορικές ρότες της Μεσογείου. Οι συγκρούσεις τους, άλλοτε έχουν τη μορφή...

Μύθοι και πολιτισμοί Παραμύθια χορού & Συν/Ξη Κωνσταντία Σταύρου

Μύθοι και πολιτισμοί Παραμύθια χορού & Συν/Ξη Κωνσταντία Σταύρου

  Η προσφορά της Κωνσταντίας Σταύρου στον άνθρωπο Η Κωνσταντία Σταύρου μας περιγράφει τη δουλειά της με τα παιδιά, τους έφηβους και ενήλικες. Εκτός από το προφανές, ότι δηλαδή ο χορός είναι ένα από τα καλύτερα είδη άσκησης για ευεξία, απώλεια περιττού βάρους,...

Άνθρωποι και ιστορίες Ένα απόγευμα με τον Σωκράτη

Άνθρωποι και ιστορίες Ένα απόγευμα με τον Σωκράτη

  Παρουσίαση του βιβλίου "Ένα απόγευμα με τον Σωκράτη" του Χάρη Παπαδόπουλου και Γιάννη Μανάλη Ο ιδρυτής της Apple, Στηβ Τζομπς, είχε δηλώσει: "Θα έδινα όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη". Έχεις άραγε αναρωτηθεί πώς θα ήταν να περάσεις ένα...

Άνθρωποι και ιστορίες Στην καρδιά μου γράφει Ελλάδα. Στ. Λιώτης

Άνθρωποι και ιστορίες Στην καρδιά μου γράφει Ελλάδα. Στ. Λιώτης

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Στην καρδιά μου γράφει Ελλάδα" ενός υπέροχου ανθρώπου του Στάθη Λιώτη. Μια μεγάλη καρδιά που κρύβει μέσα μόνο αγάπη και την... Ελλάδα μας από τις εκδόσεις Όστρια ΔΙΧΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α και ν’ απαντούσανε σε ένα μήνυμα μου απλά, χωρίς...

Comments

0 Comments

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *